Pismo tajnog prijatelja – Dan 4.

Pismo tajnog prijatelja – Dan 4.

Priča se bliži kraju, ovo je četvrto i ujedno pretposlednje pismo za Kostu od njegovog tajnog prijatelja. Ideja je zanimljiva, a nekome može da bude inspirativno da primeni sličnu foru. Ko nas poznaje, biće mu možda i smešno.

Za Konstantina Milutinovića

Agencija Chapter 4, Beograd

U godinu 2015., decembar

Dragi Konstantine,

Šaljem ti ovo pismo iz daleke 2048. godine. Ti, tj. ja imam sada tačno 64 godine i s obzirom da nam tehnologija sad to dopušta, šaljem ti pismo iz tvoje budućnosti sa par saveta koji će ti olakšati koračanje stazom zvanom život.

Hteo sam da ti kažem da si lepu starost doživeo. Imaš finu kuću u blizini Los Aranđelovca, izgrađenu od najsavremenijih biorazgradivih materijala. O da, tvoja žena Milica je postala TV zvezda, naša Marta Stjuart. Vodi izuzetno gledani talk show koji se emituje na intergalaktičkom javnom servisu u kom podučava mlade dame, kako da budu dobre domaćice. Da napomenem da imate i voćnjak i da gajite organske jabuke, što je danas zaista teško. Pre nego što ti kažem još neke detalje o tvojoj karijeri, koji će te, siguran sam, zaprepastiti, samo da ti kažem da si posato i deda. Mali Konstantin je isti ti iz detinjstva i jako je nestašan. Mnogo voli da se igra mašinom za teleportovanje što mene jako ljuti. Ali, ipak ne zameram mu, ime dedino :). Čim se rodio istetovirao sam mu jednog malog tribala na podlaktici. Snajka se jako naljutila.

Osvrnuću se na prethodne 32 godine, s obzirom da su one to što tek očekuje. Bilo je i uspona i padova, i smeha i suza, svega. Ali to je život. Sad iz ove perspektive, ne žalim ni za čim i ne kajem se ni zbog čega. Uživao sam u životu,  putovao sam, pio najbolja piva, družio se, smejao, voleo. I vredelo je. Život je neprocenjiv, što reče jedan tvoj klijent :).  Možda ti neke stvari ponekad izgledaju strašno, ali veruj mi, naš mozak je namešten tako da pamti samo lepo.

Rekao sam ti da ću ti napisati još nešto o tvojoj karijeri. Nećeš mi verovati, znam. Iako živiš skromno i kao pravi srpski domaćin, tvoj biznis je globalan. Naime, zajedno sa tvojim partnerom si pokrenuo farmu organski gajenih puževa, što je oko 2036. postao pravi bum. Sada imate milijarde puževa, koje gajite i izvozite širom sveta, a oni su svoju namenu našli u gastronomiji, medicini, kozmetologiji. Ti sigurno misliš da je tvoj partner u tom biznisu tvoj kum Danko, ali nije. Biznis si razvio sa koleginicom Silvanom , koja se pretvorila u pravog workoholica i sada je izvršni direktor vaše kompanije House of Snails, a ti si partner iz senke.

Sigurno se pitaš šta je bilo sa Dankom. E to je za verovali ili ne. U pokušajima da proda svoj scenario za dramsku seriju, Danko iliti sada Den je otišao u Holivud, gde je ostvario bogatu glumačku karijeru. Dobio je razne nagrade, a između ostalog i oskara za Najbolju mušku ulogu u akcionom spektaklu „Popij sve i vrati se stojeći“. Inače, ženio se četiri puta i iz četiri braka ima sedmoro dece. Povremeno ga posećuješ u njegovoj vili na Beverli Hilsu. Najveći je kolekcionar retkih piva na svetu.

Možda ćete zanimati i šta je bilo sa ostatkom ekipe sa kojom sada radiš. Tamara i Milena su kupile po jedno ostrvo u Karipskom moru i sada žive u svojim luksuznim sojenicama na plažama sa belim peskom, gde po ceo dan piju koktele. Inače, Tamara je postala Predsednik Integralaktičkog Udruženja PR Profesionalaca i Lobista, a Milena je počela da piše poeziju i dobila je Nobelovu nagradu za mir.

Nensi i Olja su otvorile teretanu, kozmetički salon, restoran i butik, sve u istom prostoru i sad po ceo dan u krug vežbaju, feniraju se i razmišljaju šte će da obuku, a u pauzama se žale šta su sve pojele. Inače, Nevenu je zbog njenog šarma angažovao i Vladimir Putin da bude deo tima za pregovore sa Islamskom državom. Ona ih je toliko očarala što zumbanjem, što pevanjem što duhovitim doskočicama da su odlučili da batale svoje terorističke aktivnosti i da se učlane u njen Super Zumba tim. Trenutno su na turneji po Južnoj Americi.

Olja i dalje ima bujnu maštu. Postala je i pisac za decu. Blog joj je i dalje u povoju. Dobila je ćerku i to ti je snajka :).

Nadam se da se raduješ svemu što je pred tobom. Samo se opusti i uživaj. Očekuje te blistava budućnost.

Pozdravljam te i pisaću ti još kad bude bilo prilike.

Tvoj Konstantin Milutinović

P.s. Postao si i počasni doživotni predsednik kružoka Svetskih Pivara. Možda će ti pisati, pa shvati ozbiljno njihovu ponudu.

Name (required)Email (required)Website

Leave a Reply