Kraj priče – Dan 5.

Kraj priče – Dan 5.

U nastavku je poslednje pismo za Konstantina, od njegovog tajnog prijatelja. Kosta će najzad shvatiti čiji um stoji iza svega, ali kako je ovo ujedno i najličnije pismo, nadam se da neće zvučati i previše patetično. Nadam se da će bar nekoga ova cela ideja navesti da nečim sličnim i peronalizovanim obraduje svoje kolege, prijatelje, porodicu. Srećni praznici kad im bude vreme 🙂

 

Dragi Kosta,

Do sada već sigurno znaš čiji izopačeni um stoji iza pisama koja si dobijao tokom prethodna četiri dana. Nadam se da su ti pisma bila zanimljiva i da sam te bar malo zasmejala, možda i izmamila koju suzu, a možda i navela da ponekad zastaneš, osvrneš se i uživaš u ovom ludilu zvanom život. Priznajem ono sa Bogom je bilo pretenciozno. Ne zameri. Ponela me je inspiracija.

Uprkos tome što tebe možda i najmanje od svih kolega poznajem, bilo je više nego zabavno pisati iz ugla drugih karaktera. Deda Mraz je što se tebe tiče imao baš dosta materijala, a  verujem da će i lupa nečemu poslužiti. Pismo Slobodnih Pivara možeš slobodno da podeliš na Gdenapivo. Neću se ljutiti :). Što se tiče Radjarda Kiplinga i pesme „Ako“, verujem da će ti biti dobar lajt motiv u godinama koje dolaze.

Jučerašnjim pismom sam želela da ti kažem da ti želim sve ono što želiš i sam sebi. Dobro, farma puževa možda nije jedna od tih stvari, ali sve ostalo slobodno zadrži. Ako jako budeš verovao, nije isključeno da će se i ispuniti.

Ovo pismo danas mi je i najteže za pisanje. Pišem u svoje ime i nema likova i karaktera sa kojima mogu da se identifikujem, pa je samim tim baš teško. Ako treba nešto da kažem iz svog srca, kažem ti da očvrsneš, da ne reguješ na svaku reč, da izbrojiš do deset, da zažmuriš na jedno oko, da na jedno uvo čuješ, a na drugo teleportuješ sve što ti se ne sviđa negde u svemir. Treba puno vežbe, ali veruj mi na duže staze će se isplatiti.

Takođe,  sve lepo i afirmativno što sam ti rekla kroz pisma drugih likova, a odnosi se na tebe kao kolegu, prijatelja i pre svega čoveka, istina je i to mislim do poslednjeg slova i znaka interpunkcije. Zaista je zadovoljstvo poznavati te i raditi sa tobom.

Želim ti puno sreće u narednoj godini i što reče Deda Mraz  – znam da te u njoj čekaju apsolutno sjajne stvari.

Olja

Name (required)Email (required)Website

Leave a Reply