Pismo tajnog prijatelja – Dan 1.

Pismo tajnog prijatelja – Dan 1.

Nova godina samo što nije, pa u to ime evo i pričice o zanimljivoj agencijskoj aktivaciji koja je uspela da me motiviše da sednem i napišem nešto lepo. Naime, aktivacija se zvala “Tajni prijatelj”, a ja sam bila tajni prijatelj Konstantinu. Kosta je svakog dana dobio po jedno pismo, a njihov ekskluzivni sadržaj prenosimo u nastavku, kao i u narednim postovima.

PONEDELJAK

Za Konstantina Milutinovića

Agencija Chapter 4, Beograd

Dragi Konstantine,

Prošlo je mnogo godina od tvog detinjstva i ti sigurno misliš da Deda Mraz ne postoji. Nadam se da će te ovo pismo razuveriti i da ćeš se podsetiti te dečije ushićenosti zbog Deda Mrazovog dolaska. Dečija srca nisu baš toliko naivna što veruju u mene, ali ih život ponekad natera da dignu ruke od čuda. U godinama koje su pred tobom u čuda ćeš verovati više nego ikad, a meni – Deda Mrazu ćeš se radovati kao malo dete. Siguran sam da ćete za koju godinu ti i tvoj mališan zajedno čitati moja pisma.

Elem, da se vratim na tebe. Znam da si bio dobar dečak ove godine. Moji mali pomagači su sve saznali i detaljno me izbrifirali, kako vi mladi PR-ovci kažete. Ovo je definitivno godina koju ćeš pamtiti do kraja života kao najposebniju. Odrastao si. Oženio se. Postao si vlasnik svog prvog stana. Bićeš tata. Čestitam ti! Nije malo za jednu malu godinu od samo 365 dana. A bilo je još toliko toga. Vredno si radio. Bio si odličan u svom poslu i ostao si dobar kolega, prijatelj, drug i čovek.

Život je pred tobom. Toliko toga te tek čeka. Raduj se svakom danu i ne dozvoli da te male stvari izbace iz ravnoteže. Za par godina ih se nećeš ni sećati. I više se smej. Moji mali pomagači su mi rekli da se ne smeješ dovoljno.

Pošto si bio dobar dečak, rešio sam da te obradujem jednim malim poklonom. U odnosu na sve ono što si dobio ove godine, taj poklon je bezvredan, ali ima i više nego važnu metaforičku vrednost. Poklanjam ti lupu. Od sledeće godine počećeš ponovo da otkrivaš život i sve njegove detalje. Sve te male stvari na koje odavno ne obraćaš pažnju, dobiće neko novo značenje i neku novu dimenziju, jer ćeš ih posmatrati uz par malih, neiskvarenih, a tako bistrih očiju.

I ne samo to! Godine idu, a kroz koju godinu lupa će ti trebati i da nešto pročitaš :).

Čestitam ti Novu godinu i znam da te u njoj čekaju apsolutno sjajne stvari.

Tvoj Deda Mraz

XOXOXO

Name (required)Email (required)Website

Leave a Reply