Pismo tajnog prijatelja – Dan 2.

Pismo tajnog prijatelja – Dan 2.

I u ovom postu nastavljam sa objavljivanjem pisama koje je Konstantin dobio od svog tajnog prijatelja. Vreme je za pismo br. 2.

Za Konstantina Milutinovića

Agencija Chapter 4, Beograd

Poštovani gospodine Konstantine,

Kontaktiramo Vas ispred našeg skromnog kružoka Slobodnih Pivara. Verovatno niste čuli za nas, a nije ni čudo kad uglavnom konspirativno delamo iz mračnih uglova zadimljenih pabova, gde sve šapućući kujemo planove za promociju naše delatnosti i infiltriranje u korporativne pivarske krugove.

Takođe, naziv našeg udruženja Vas verovatno podseća na naše daleko moćnije i treznije kolege – Slobodne Zidare. Naime, mi smo nekad zajedno delovali, ali kako su se oni okrenuli žestini, a mi smatramo da građevina bez piva ne ide, odlučili smo da se otcepimo i osnujemo frakciju Slobodnih Pivara.

Od tada pa do danas, delamo sa jednom krajnje plemenitom misijom – da edukujemo sve ljubitelje piva, pa čak i plavuše, šta je dobro pivo, kako se pije, kako se služi i gde na pivo.

U skladu sa gore pomenutim, želimo da vas obavestimo da pomno pratimo vaš rad, kao i rad vašeg partnera u ovom civilizacijskom poduhvatu, gospodina Danka. Zadivljeni smo entuzijazmom kojim pristupate ovoj ozbiljnoj temi i sigurni smo da ćete kroz koju godinu postati pridruženi, a zatim i ravnopravni članovi našeg pivskog kružoka.

Takođe, kako je naša misija edukativna, želeli bismo da vas i vašeg kolegu i kuma gospodina Danka, zamolimo da nam pomognete u pisanju manifesta Ljubitelja ove blistave tekućine. Manifest bismo ostavili u amanet civilizaciji i našim potomcima, a sve u cilju širenja znanja i dobre prakse konzumiranja kvalitetnih piva.

Zahvaljući Vašem bogatom iskustvu, verujemo da će Vaš doprinos pisanju ovog istorijskog i nadasve strateškog dokumenta biti nemerljiv. Razmislite o našoj ponudi, a mi ćemo se postarati da Vaš doprinos ne prođe neopaženo od strane najkvalifikovanije osobe u galaksiji i za ovu temu (makar u teoriji), gospodina Premijera. Za Vaš doprinos u izradi manifesta,lobiraćemo da budete nagrađeni nacionalnim penzijama i beneficiranim radnim stažom.Ima li veće nagrade za prosečnog Srbina!? Nema, složićete se dragi prijatelju!

Nastavite samo tako, neka teče i živeli.

P.s. Ne tražite nas, nas nema na netu. Mi ćemo potržiti vas. U stvari, mi smo i bliže nego što mislite, možda ćete nas i prepoznati u licima ljudi koje svakodnevno srećete, znate ili ne znate, a koji u vašoj blizni piju pivo.

U zdravlje!

Vaši Slobodni Pivari