KONFERENCIJE KOJE NE SMETE PROPUSTITI AKO RADITE U OBLASTI KOMUNIKACIJA I ODNOSA S JAVNOŠĆU

KONFERENCIJE KOJE NE SMETE PROPUSTITI AKO RADITE U OBLASTI  KOMUNIKACIJA I ODNOSA S JAVNOŠĆU

Iako nema veze sa vremenom, organizacijom, planiranjem i svim onim što bih podvela pod strateški pravac bloga Do mile volje, ne mogu a da se ne bavim temama koje se odnose na PR. Moja profesija je deo mog života, poslu posvećujem osam sati svog radnog dana i bilo bi mi besmisleno da se ne dotaknem PR tema, barem u meri u kojoj se uklapaju u odrednicu „kvalitetno ispunjenog vremena“.

Kao deo pokušaja da se bolje upoznamo, nedavno sam kroz svoje iskustvo pisala kako izgleda raditi u PR industriji, prvenstveno sa fokusom na PR agencije, s obzirom da je moje gotovo celokupno radno iskustvo formirano u ovom ambijentu. Taj tekst pročitajte na ovom linku. Naredni korak, ukoliko želite da budete deo ove profesije ili da se njom bavite, su dodatne edukacije (baš one za koje sam navela da su neverending story ukoliko se bavite PR strukom).

Tim povodom, u nastavku sam izlistala konferencije posvećene marketingu i komunikacijama, a koje su se barem po mom ličnom mišljenju izdvojile pre svega po kvalitetu programa i predavača. Druga dobra stvar kod konferencija je networking, odnosno prilika da kreirate svoju mrežu kontakata u ovoj industriji. Mene u predstojećem periodu očekuje nekoliko veoma zanimljivih konferencija, a pošto sam povratnik i ni na jednoj nisam po prvi put, svakako mogu da ih preporučim na osnovu svega što sam videla ranijih godina. Dobra stvar je što među konferencijama koje ću navest ima i lokalnih i regionalnih i globalnih, pa možete odabrati po svojoj meri i ukusu.

Prva za koju se pripremam je ICCO Global Summit koji se ove godine, 9. i 10. oktobra, održava u Lisabonu. Reč je o istoj onoj konferenciji zbog koje sam pre nekoliko godina bila u Helsinkiju sa Tamarom :). Iskreno ne znam kad bih videla Helsinki da nije bilo ovako dobrog povoda (još jedna dobra stvar kod konferencija :)).Utiske sa te konferencije možete pročitati u ovom blog postu. Ovogodišnja tema konferencije je „Transformation ’19 – Talent and Technology driving the global PR Agenda”. Osim predavanja za koja verujem da će biti odlična kao i prošli put, radujem se i ponovnom odlasku u Lisabon, u manje od godinu dana. Kako smo se Lisabon i ja skontali, čitali ste u ovom postu, a verujem da ću ovog puta stići da obiđem još nešto novo. Pasteis de Nata preskačem, opet sam na dijeti :).

Po povratku sa Icco Summita, očekuju me još dve konferencije do kraja godine. Jedna je konferencija Prilika Društva Srbije za odnose s javnošću i ne mogu da dočekam da vidim finalni program.

Krajem oktobra, odnosno 29. i 30. oktobra očekuje nas Festival integrisanih komunikacija Kaktus, koji se ove godine održava pod sloganom „Make room for a new bloom“. Na Kaktus idem već godinama, zapravo od 2014. godine kada je i pokrenut, a ja postala deo Chapter 4 tima i time dobila neverovatne prilike za edukacije.  Ove godine se radujem više nego ikad, jer ću festivalu prisutvovati u sasvim novoj ulozi. Naime, ove godine ću biti zvanični bloger festivala Kaktus, zajedno sa sjajnim kolegama iz čitavog regiona. Ovo je moj prvi blogerski angažman i stvarno sam polaskana što sam dobila poziv i što ću iz prve ruke izveštavati o svemu što će se na stejdžu Madlenianuma dešavati. Druga stvar koja me raduje jeste deo programa festivala koji je posvećen start up-ima. Oni će tokom Dana Inovacija imati priliku za mentorstvo sa stručnjacima iz Srbije, regiona i Evrope. Zapravo, raduje me susret sa takvim naletom entuzijazma i energije, kakve stratapi po nepisanom pravilu donose i verujem da će biti zanimljivo i inspirativno bar kao u seriji Silicon Valley :).

Osvrnula bih se ovde na još jednu sjajnu konferenciju kojoj sam prisustvovala ove godine, a verujem da je neću prekosčiti ni sledeće godine. Reč je o Spark.me konferenciji koja se tradicionalno održava u maju svake godine u Crnoj Gori. Ove godine održana je u Tivtu u Domu Vojske i blago rečeno – oduševljena sam. Predavači su nivo Ted talka, a i publika. Teme, nastupi, imena koja dolaze, ne znam šta bih izdvojila kao najbolje, pa ovu konferenciju preporučujem od sveg srca.

Ukoliko ste bili u potrazi za adekvatnom PR konferencijom nadam se da sam pomogla. Ako za sve ovo već znate, vidimo se uskoro na nekoj od gore pomenutih konferencija. Ako sam izostavila neku baš dobru, koju preporučujete, pišite u komentarima.

Do čitanja!